keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Uudet kujeet

1.1.2014

Uusi vuosi.

Monet varmaan juhli jotenkin. Ampui raketteja, valoi tinaa, veti perseet, teki lupauksia.

Minä en. Uusi vuosi on yksi niistä juhlista, jotka eivät oikeastaan merkitse minulle muuta kuin muutoksia aukioloajoissa. Vuosi vaihtuu kyllä ilman että juhlin sitä eikä joulun jälkeen jaksa virittää juhlatunnelmaa ylle turhaan.

Tein äiden kanssa palapeliä. Se on tavallaan perinne meillä, että joululomalla tehdään ainakin yksi palapeli. Palapeliä tehdessä aloin miettimään, mitä kaverit ajattelisivat, jos kertoisin heille, että viimeisen 3 vuoden ajan olen viettänyt välipäivät tekemällä palapeliä äiden kanssa. En ole edes miettinyt, että voisin juhlia uutta vuotta juomalla tai muutenkaan.

Juominen on muutenkin alkanut suorastaan vituttamaan minua. Vituttaa, kun ihmiset eivät voi juhlia ilman alkoholia. Että joka perjantai ja juhlapäivä pitää vetää perseet ihan vaan sen vuoksi, että sen voi tehdä. Vituttaa suomalaisten tapa olettaa, että viikonloppuna, etenkin jos on täysi-ikäinen, mennään baariin juomaan tai haetaan alkosta väkevämpiä tai Prismasta lonkeroa. Ettei perjantaita voi viettää muuten kuin kännissä.

Urgh, että ottaa päähän!

Muutama lupaus.

1. Nautin alkoholia korkeintaan 20 kertaa tänä vuonna, joista 12 kertaa saan juoda >4 annosta. (Yksi normaali kerta meni jo, koska join äiden kanssa konjakkia.)

2. Haluaisin luvata olla viiltelemättä, mutta tiedän, etten pysty siihen. Sen sijaan lupaan lähettää viestin ainakin kahdelle henkilölle ja kirjoittaa ajatukset blogiin, ennen kuin viilllän. Pyrin siis välttämään viiltelyn mahdollisimman hyvin.

3. Ei yhtäkään isoa riitaa. Pyrin unohtamaan vanhat kaunat lopullisesti enkä ainakaan itse aiheuta lisää mutkia muiden elämään.

Toivottavasti 2014 on parempi. Toivottavasti selviän tämän vuoden ilman itsemurhayrityksiä.

~ajoitettu~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti